Tipboek piano en vleugel

14,90
13348
Voorraad
+
Tipboek piano en vleugel

Biedt in eerste instantie basiskennis maar gaat in veel opzichten ook een heel stuk verder, zodat ook gevorderde muzikanten er hun voordeel mee kunnen doen. Pianowereld

Een piano of een vleugel kopen? Tipboek Piano en vleugel vertelt je alles wat je weten moet om een goede keuze te maken. Ook onderhoud, stemmen en accessoires komen uitgebreid aan bod. Ruim dertig pianisten, pianostemmers, technici en andere deskundigen werkten mee aan deze handige gids. Geschreven in glasheldere taal, volop geïllustreerd en met verhelderende Tipcodes!

Het beste instrument
Hoe kies je het beste instrument dat je voor jouw budget kunt kopen of huren: dat is het onderwerp van het grootste hoofdstuk van het boek. Hoe belangrijk is de grootte van het instrument, wat doet een zangbodem en waarom moet die wel of niet van massief hout zijn, hoe beoordeel je een klavier, wat zijn er voor verschillen in kleppen en kasten… In een apart hoofdstuk krijg je praktische tips om de klank en het spelgevoel van een instrument te beoordelen. Verder zijn er onder meer hoofdstukken over piano's met stilschakeling en over automatische en digitale piano's, en over accessoires (van banken tot lampen). Ook onderwerpen als onderhoud en stemmen komen uitgebreid aan bod.

Extra's
Net als alle andere Tipboeken biedt ook deze editie beknopte informatie over de geschiedenis, de familie, de productie en de makers van je instrument, een woordenlijst en een uitgebreide index. Als extraatje zijn ook hoofdstukken over oefenen en plankenkoorts toegevoegd.

Text: Hugo Pinksterboer
Aantal pagina's: 234
Tipcodes: 20
ISBN: 978-90-8767-006-1

Klik voor teflon onderzetter...

Klik voor pianolampen

 

 

Moeskops Muziek gehoorbescherming 

Muziek Maakt Slim!