Roland VT-12 vocal trainer

199,00
(Inklusive Steuer)
14244
Auf Lager
+
zur Wunschliste hinzufugen

Product informatie

Roland VT-12 vocal trainer

♫ In bestelling, informeer naar levertijd. ♫

Thuis, in de muziekles, in de studio of backstage (v¢¢r een optreden) is de verrassend compacte VT-12 van onschatbare waarde voor het oefenen en warmzingen. Via een reeks ingebouwde oefeningen voor zangstem helpt de VT-12 u niet alleen bij het warmzingen, maar ook tijdens het werken aan uw toonvastheid. De verlichte toonhoogtemeter toont telkens de toonhoogte van uw noten. Hij kan zelfs twee toonhoogtes tegelijk herkennen, wat u toelaat om samen met een andere zanger aan duetten te werken. De VT-12 bevat zelfs referentiepartijen en de begeleidingen voor de stukken in het bijgeleverde boek van Berklee Press (de uitgeverij van het overbekende Berklee College of Music), plus 50 etudes van de klassieke Concone-methode.
De VT-12 is de ideale combinatie van stemapparaat, recorder, metronoom en uitgebreide zangmethode. Via de compacte VT-12 heb je toegang tot alle elementen voor het trainen van je stem. Voor instrumentisten bestaat dit type apparaat al een tijdje, maar de VT-12 is het eerste apparaat voor zangleraren en -studenten.

Visuele controle van uw toonhoogte in stappen van halve noten via een verlichte toonhoogtemeter.
Kan de toonhoogte van twee zangstemmen tegelijk herkennen - ideaal voor het werken aan duetten (in gelijkzwevende of reine stemming).
Interne audio-oefeningen met zangpartij en begeleidingen. Wordt geleverd met een boek van Berklee Press voor het warmzingen en basisoefeningen. De toonhoogtemeter toont het verschil tussen je vertolking en de juiste toonhoogte.
Bevat de klassieke stemoefeningen van "Concone Op. 9 Fifty Lessons" met pianobegeleiding en melodiepartij. De VT-12 beeldt de toonhoogte van de melodiepartij en je zang simultaan af.
"Review"-functie voor de weergave van de laatst gezongen partij.
REC IN-aansluiting (stereo-mini) voor de opname van muziek en bijkomende lessen.
Geleverd met sjabloon voor het onderwijzen en oefenen in het solfŠge-formaat, met verschuifbare "Do".
Metronoom met Tap Tempo-functie.
Ingebouwde poot voor de schuine opstelling op een bureau e.d.
Werkt op 2x AA-batterijen (alkaline of oplaadbare Ni-MH-batterijen).
Beschikbaar in 3 kleuren: zwart, Metallic Orange en Aqua BlueHoud je toonvastheid in de gaten
Terwijl je zingt, meet de VT-12 de toonhoogte, zodat je op elk moment ziet of jouw noten goed ge‹ntoneerd zijn. De verlichte toonhoogtemeter reageert vliegensvlug en erg nauwkeurig op de toonhoogte. Hoe meer je de juiste toonhoogte benadert, hoe lichter de meter wordt. In het omgekeerde geval wordt hij steeds donkerder. Tijdens de weergave van de referentietoon wordt de bijbehorende nootnaam afgebeeld. Via een knop kun je de weergave van de referentietoon (binnen een bereik van 24 halve tonen) starten. Dit is niet alleen handig voor het oefenen thuis, maar kan ook als objectieve maatstaf tijdens de zangles dienen om de studenten te motiveren n¢g sneller de juiste toonhoogte te vinden.

Harmoniecontrole
De VT-12 is tevens een sociaal apparaat. Hij kan namelijk de toonhoogte van twee stemmen tegelijk herkennen, zodat je samen met een andere zanger aan koorpartijen, duetten e.d. kunt werken: de VT-12 beeldt telkens de nootnamen van de twee herkende toonhoogtes af. Er zijn drie modes voor de toonhoogteherkenning: MONO EQUAL (‚‚n stem volgens gelijkzwevende stemming), CHORD EQUAL (twee stemmen volgens gelijkzwevende stemming) en CHORD JUST (twee stemmen volgens reine majeurstemming). Koorleden en a-capella-groepen kunnen met behulp van de VT-12 nagaan of hun harmonie‰n wel degelijk perfect zijn.

Tempocontrole
Zangers moeten niet alleen juist, maar ook in de maat zingen. Daarom bevat de VT-12 een metronoom voor het werken aan de ritmevastheid. De bediening ervan is heel eenvoudig: stel het tempo -naar keuze- handmatig of met behulp van de "Tap Tempo"-functie in. Tijdens de zangles worden studenten vaak gevraagd, het ritme van bepaalde frasen mee te klappen. En wanneer een metronoom meeloopt, wordt dit een stuk eenvoudiger. De toonhoogtefunctie is zelfs tijdens het gebruik van de metronoom beschikbaar en toont dus ook op dat moment hoe juist je de noten zingt.

Zanglessen van Berklee Press
De VT-12 wordt geleverd met een boek uitgegeven door Berklee Press (de uitgeverij van het Berklee College of Music) dat bij de interne audiosporen hoort. "Vocal Workouts for the Contemporary Singer" toont alle belangrijke intervallen (o.m. aan de hand van illustraties), ademtechnieken, legt uit hoe je verstandig met je stem omgaat enz. De opwarmingsoefeningen omvatten o.m. glissandi, afdalende kwinten en andere gebruikelijke technieken. Verder zijn er oefeningen voor verschillende stijlen met een referentiepartij en een begeleiding. Er zijn ook begeleidingen zonder zangpartij en oefeningen voor twee- en driestemmige harmonie‰n waar elke harmoniepartij apart kan worden uitgeschakeld. Voor de opwarmings- en basisoefeningen beeldt de VT-12 simultaan de toonhoogte van de referentiepartij en die van de zanger(es) af.

Zangoefeningen van Concone
De VT-12 bevat verder de klassieke stemoefeningen "Concone Op. 9 Fifty Lessons". Alle 50 oefeningen zijn voorzien van een referentiepartij, een realtime-toonhoogte-indicatie en een pianopartij voor een "mezzo"-stem. De referentiepartij kan worden uitgeschakeld, indien je liever alleen met de pianobegeleiding zingt.

Zelfevaluatie
Tijdens de weergave van de opwarmingsoefeningen en de interne stukken neemt de VT-12 je zang automatisch op. Zo kun je later beoordelen hoe je het ervan afgebracht hebt door gewoon op de REVIEW-knop te drukken*. De "Review"-functie kan trouwens samen met de metronoom worden gebruikt, zodat je ook meteen weet of de ritmes kloppen.

* De "Review"-opnames kun je niet opslaan. Zodra je hetzelfde stuk (of de metronoom) opnieuw start, overschrijft de VT-12 de vorige opname.

Haal nog meer uit de VT
De opnamefunctie van de VT-12 laat toe andere signaalbronnen en etudes bij je studiewerk te betrekken. Sluit een MP3- of CD-speler aan op de REC IN-connector (stereo mini-jack) en neem de stukken op die je wilt (of van je leraar moet) instuderen. Er zijn 10 geheugens met een maximale opnameduur van telkens 10 minuten. De opname zelf is ongelooflijk eenvoudig: zodra je een stekker op de REC IN-connector aansluit, activeert de VT-12 de stand "klaar voor opname" (standby). Kies ‚‚n van de 10 "User"-geheugens, druk op de Start/Stop-knop en start de weergave van de externe signaalbron. Druk, aan het einde van de partij, opnieuw op de Start/Stop-knop. En klaar is Kees! Daarna kun je de zangpartij samen met de partij van dit "User"-geheugen tijdelijk opnemen en via de REVIEW-knop beoordelen.

[Toonhoogtemeter]

- Stembereik

C2 (65.4Hz)~A5 (880.0Hz)

- Nauwkeurigheid

ñ1 cent

- Referentietoon

Referentietoonhoogte

A4= 415~465Hz (1Hz-stappen)

Bereik van de referentietoon

A3~G#5 (24 noten van een chromatische schaal)

[Metronoom]

- Tempo

30~250, Nauwkeurigheid: ñ0.1%

[User-geheugens]

Speelduur: maximaal 10 minuten (per geheugen)

Aantal geheugens: maximaal 10

[In-/uitgangen]

- Nominaal ingangsniveau

REC IN-connector: 0dBu

- Ingangsimpedantie

REC IN-connector: 9,5k?

- Uitgangsniveau

OUTPUT/PHONES-connector: 15mW + 15mW (bij een 16?-lading)

- Aanbevolen ladingsimpedantie

16?

[Varia]

- Luidspreker

Mono

- Aansluitingen

OUTPUT/PHONES-connector (stereo-mini-jack)

REC IN-connector (stereo-mini-jack)

DC IN-connector

- Display

7 segmenten, 3 tekens (LED)

Toonhoogte-indicator

- Voeding

Alkalinebatterijen (AA, LR6) of oplaadbare Ni-MH-batterijen (AA, HR6) x2, adapter (PSB-6U, optie)

- Opgenomen vermogen

380mA

- Levensduur van de batterijen bij continu gebruik

Alkaline (AA, LR6): ñ6 uur

* Deze waarden verschillen naar gelang de specificaties van de batterijen en de gebruiksintensiteit.

- Afmetingen

70 (B) x 134 (D) x 28 (H) mm

- Gewicht

150g (met batterijen)

- Accessoires

Alkalinebatterijen (AA, LR6) x2

DoReMi-vel

Handleiding

Boek met oefeningen

Lijst van de audiotracks

- Opties (niet bijgeleverd)

Draagtas (OP-RP1)

Adapter (PSB-6U)

* 0dBu= 0.775 Vrms

Misschien ook iets voor u?

Klik voor mondkapjes..

Klik voor teflon onderzetter...

Klik voor pianolampen

Gehoorbescherming?

Moeskops Muziek gehoorbescherming