Dampp-chaser piano life saver systeem

595,00
(Including tax)
12979
In stock
+
Add to wish list

Product informatie

Dampp-chaser piano life saver systeem

♫ In bestelling, informeer naar levertijd. ♫

Bescherm uw piano of vleugel tegen te grote schommelingen in de luchtvochtig-heidsgraad met de Piano Life Saver van Dampp-Chaser.


Behalve een mooi meubelstuk is uw piano of vleugel een precisie-instrument.Meer dan 9000 onderdelen van natuurlijke materialen reageren allemaal op de veranderingen in de luchtvochtigheid. Om te zorgen dat deze onderdelen probleemloos functioneren is een constante luchtvochtigheidsgraad van circa 48% noodzakelijk. Bij een te hoge vochtigheidsgraad gaan o.a. de toetsen vast zitten en de snaren roesten.Centrale verwarming veroorzaakt in de winter veel te droge lucht en hierdoor ontstaan weer andere storingen: los zittende toetsen en mechaniek-onderdelen, teruglopende stempennen of soms scheuren in klankbodem en stemblok. Onder deze condities is het zelfs voor de beste piano's en vleugels niet mogelijk de stemming te behouden. Omdat het mechanisme van een piano of vleugel in een afgesloten kast zit, kan men het beste een instrument beschermen tegen schommelingen van de luchtvochtigheid door een intern systeem te plaatsen, dat onafhankelijk van de omstandigheden buiten het instrument werkt.Als u een automatisch luchtvochtigheids-controlesysteem van Dampp-Chaser laat plaatsen, blijft uw instrument op een verantwoord en stabiel vochtigheidsniveau. U bespaart hierdoor veel geld aan reparaties en onderhoud en uw piano of vleugel gaat veel langer mee.

Vleugelshet controle systeem kan in alle vleugels worden aangebracht. De Piano Life Saver bestaat uit vijf onderdelen en wordt aangestuurd door de Dampp-Chaser hygrostaat, die zowel de bevochtiger als de ontvochtiger in en uit schakelt en zo het vochtigheidsniveau handhaaft zoals het door de pianofabrikanten wordt aanbevolen. De onderhoudsvrije ontvochtiger wordt onder de zangbodem aangebracht. Door verwarming van de lucht wordt de luchtvochtigheid omlaag gebracht. De bevochtiger is een combinatie van een waterreservoir van 4 liter en een geluidloos verdampingssysteem dat vocht in de vleugel laat verdampen als de omgeving te droog wordt. Een waarschuwingslampje maakt u er tijdig op attent dat u het reservoir moet bijvullen. Het bijvullen is zeer eenvoudig.

Het systeem werkt voor piano's volgens hetzelfde principe als voor vleugels. De plaats en het volume van het reservoir verschillen. De ontvochtiger zit in de piano en reikt van kastwand tot kastwand; het waterreservoir heeft een capaciteit van 5« liter. Ook bij de piano kan via een extern systeem eenvoudig worden bijgevuld.De twee systemen waarborgen een optimaal klimaat in uw instrument, ongeacht het lokale klimaat of type verwarming in uw huis. Dit geluidloze luchtvochtigheids-controlesysteem wordt al meer dan veertig jaar door pianofabrikanten, dealers en pianostemmers in talloze instrumenten geplaatst. Met de Piano Life Saver kunt u de stemvastheid van uw instrument zeker stellen en de levensduur drastisch verlengen. Uiteraard zijn beide systemen aan het zicht onttrokken.Dampp-Chaser Electronics en MoeskopsPianos verlenen een garantieperiode van 5 jaar.

Misschien ook iets voor u?

Klik voor mondkapjes..

Klik voor teflon onderzetter...

Klik voor pianolampen

Teflon onderzetter. Teflon onderzetter.

Gehoorbescherming?

Moeskops Muziek gehoorbescherming